--------------------------------------------------------------------------------------------- Optimizer of Information Technology & Communication ----------------------------------------------------------------------
امنیت، سرعت و دقت را از ما بخواهید

دسته بندي سيستم ها

سيسستم‌هاي  تک منظوره

کامپیوترهای تک منظوره اولین شکل ماشین های محاسبه بودند. با داشتن ورودی آنها نتیجه تنها عملی که توسط مکانیسم شان اجرا می شد، را تعیین می کردند. کامپیوترهای همه کاره تقریباً کاملاً جایگزین این کامپیوترها شده اند و با این کار عرصه ی کاملاً جدیدی از تلاش بشری را رقم زده اند.

کامپیوترهای همه منظوره بسته به کار خواسته شده از آنها باید با یک سری دستورات خاص برنامه دهی شوند که این دستورات را با هم نرم افزار کامپیوتر می نامند. امروزه طراحی کامپیوترهای تک منظوره و چند منظوره تلاشی فکری و نظری است که فقط از طراحی نرم افزار تشکیل می شود.

کامپیوترهای چند منظوره

کامپیوترهای چند کاره که در دهه ی ۱۹۳۰ و اوایل دهه ی ۱۹۴۰ رایج بودند به طور کامل توسط کامپیوترهای همه کاره جایگزین نشده اند. با کاهش قیمت و اندازه ی کامپیوترها و افزایش قابلیت های آنها، استفاده از آنها برای کاربردهای چند منظوره بهینه شده است. بسیاری از دستگاه های خانگی و صنعتی مانند: تلفن های همراه ، ویدئو رکوردرها سیستم احتراق اتومبیل ها و غیره دارای کامپیوترهای چند کاره هستند. بعضی از این کامپیوترها Turing-complete هستند بازی های ویدئویی، PDA اما بسیاری از آنها یک بار در کارخانه برنامه ریزی و بعد از آن به ندرت برنامه ریزی می شوند. برنامه ای که این دستگاه ها اجرا می کنند اغلب در حافظه ی فقط خواندنی (تراشه Rom) قرار دارد که برای تغییر عملکرد ماشین باید تعویض شود. کامپیوترهای تعبیه شده در دیگر دستگاه ها معمولاً ریز کنترل گرها یا کامپیوترهای تعبیه شده نامیده می شود.

سيستم هاي همه كاره

طبق تعریف یک رایانه همه منظوره توانایی حل هر مسئله ای که قابل بیان به صورت یک برنامه کامپیوتری و قابل اجرا تحت محدودیت های عملی مثل ظرفیت ذخیره کامپیوتر، اندازه برنامه، و سرعت اجرا باشد را دارا است. در سال ۱۹۳۴ Alan Turing ثابت کرد که یک رایانه همه منظوره به شرط داشتن برنامه صحیح توانایی شبیه سازی رفتار هر کامپیوتری را دارد. این اثبات ریاضی در آن زمان کاملاً نظری بود چون هیچ رایانه همه منظوره ای وجود نداشت. نتایج این اثبات خیلی عمیق است، برای مثال هر رایانه همه منظوره از لحاظ نظری توانایی شبیه سازی، هرچند به کندی، هر رایانه همه منظوره ای که ممکن است در آینده ساخته شود را داراست.

کامپیوترهای همه کاره Turing-complete نامیده می شوند و این درجه بندی آستانه قابلیت های تعریف کننده کامپیوترهای جدید را معین می کند، به هر حال، این تعریف مشکل ساز است. Turing-complete بودن چندین ماشین محاسبه با طراحی ساده ثابت شده است. Z3 که توسط Konrad Zuse در سال ۱۹۴۱ ساخته شد اولین رایانه Turing-complete است (اثبات در سال ۱۹۹۸ داده شد). در حالی که Z3 و شاید دیگر دستگاه های اولیه از نظر تئوری Turing-complete هستند به عنوان کامپیوترهای همه منظوره بی کاربرد می باشند.

کامپیوترهای جدید فقط از لحاظ نظری همه کاره نیستند بلکه از نظر علمی هم ابزاری همه کاره هستند. رایانه همه کاره، الکترونیکی، دجیتال و مدرن توسط اشخاص زیاد، و طی مدت طولانی از اواسط دهه ی ۱۹۳۰ تا اواخر دهه ی ۱۹۴۰ ساخته شد، طی این مدت ماشین های آزمایشی بسیاری که شاید Turing-complete بودند ساخته شد ( ABC ایناک Harvard Mk I Colossus و غیره. تاریخ سخت افزار محاسبه را ببینید). در زمانی هم این ماشین ها داعیه اولین رایانه بودن را داشته اند اما به عنوان ماشین های همه منظوره کاربرد محدود داشته و طرح شان منسوخ شده است.

براي دانلود كاتالوگ ما كليك كنيد
**** ورود شما را به اين سايت علمي آموزشي خوش آمد مي گوييم و منتظر نقطه نظرات ارزشمند شما هستيم ****    
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect. برو به بالا