Tunneling یا سیستم ایجاد تونل ارتباطی با نام کپسوله کردن (Encapsulation) نیز شناخته میشود که روشی است برای استفاده از زیرساخت یک شبکه عمومی جهت انتقال اطلاعات. این اطلاعات ممکن است از پروتکلهای دیگری باشد. اطلاعات بهجای اینکه بهصورت اصلی و Original فرستاده شوند، با اضافه کردن یک Header (سرایند) کپسوله میشوند. این سرایند اضافی که به پکت متصل میشود، اطلاعات مسیریابی ... ادامه مطلب »
ویژه
ارتباط VPN
Virtual Private Network VPN یک شبکه خصوصی را از طریق شبکههای عمومی مانند اینترنت گسترش میدهد. مثلاً فرض کنید که شبکه خصوصی شرکتی در داخل ساختمان آن شرکت محدود شده و برای دسترسی به آن باید به داخل ساختمان برویم. اما در مواقعی ما دسترسی فیزیکی به آن مکان را نداریم ولی باید به شبکه خصوصی آن جا وصل شده ... ادامه مطلب »
ارتباطات بی سیم
ارتباط بیسیم یا مخابرات بیسیم ( Wireless Communication) به انتقال اطلاعات بدون رابط سیم و بوسیله امواج الکترومغناطیسی گفته میشود. فاصلهای که اطلاعات انتقال داد میشود میتواند کوتاه یا بلند باشد. واژه بیسیم پس از اختراع تلگراف بیسیم و در مقابل مخابرات باسیم (Wired Communiation) ابداع شد بی سیمها انواع گوناگون دارند و در کاربردهای مختلف رسانهای، صنعتی، نظامی، تفریحی، ... ادامه مطلب »
اینترانت و اکسترانت
اینترانت اينترانت شبكهاي رايانهاي است كه از زبان مشترك ارتباطي شبكه جهاني اينترنت براي تبادل دادهها استفاده ميكند. اینترانت، شامل سرویس های متعددی نظیر : توزیع مستندات، توزیع نرم افزار ،دستیابی به بانك های اطلاعاتی و موارد دیگر است . علاوه بر امكان اشتراك فایل و چاپگر، یك اینترانت امكان استفاده از نرم افزارهای مرتبط با اینترنت را نیز فراهم ... ادامه مطلب »
ارتباط ماهواره ای
ارتباطات ماهوارهاي، نوعي از ارتباطات راه دور است؛ كه از طريق اقمار مصنوعي ارتباطي صورت ميپذيرد. از اواخر قرن نوزدهم، بهدنبال نخستين آزمايشهاي موفقيّتآميز “ماركني”، ارتباطات راديويي در انتقال پيامهاي فردي و انتشار برنامههاي سخنپراكني، اهميّت روزافزوني پيدا كرده و در تمام زمينهها با ارتباطات از طريق سيم، به رقابت پرداختند. اينگونه از ارتباطات در مسير تكامل خود، بهنوعي ديگر ... ادامه مطلب »
معماري سرويس گرا، رايانش ابري
معماري سرويسگرا، رايانش ابري Service Oriented Architecture, Cloud Computing دكتر امين گلستاني پژوهشگر و مدرس حوزه استراتژي فناوري اطلاعات مقدمه امروزه اقدامات مبتني بر مجازيسازي، فراتر از هر محدوديتي گام برميدارد و كمتر كسي است كه بخشي از فعاليتهاي روزانه خود را از طريق يكي از اين فناوريهاي مجازي انجام ندهد. در اين بين، افزونگي دادهها و برنامهها نيز عرصه ... ادامه مطلب »
واقعيت مجازي و زندگي انسان
تاريخچه زندگي و رشد بشر گواهي ميكند، تاكنون انسان به هر آنچه توانسته است در ذهن خود بپروراند، دست يافته است. امروز نيز با پيشرفتهاي فزاينده علوم فناوري اطلاعات، موفق به ساخت و استقرار ابزارهاي هوشمند و فناورانه نويني شده است كه بدنبال ادغام محيطهاي مجازي و واقعي برآمده است و البته تاثير شگفتانگيز فناوري واقعيت مجازي بهعنوان يك فناوري ... ادامه مطلب »
مقاله آنتولوژي مهندس اجتماعي
الگوريتم تركيبي آنتولوژي[۱] مهندسي اجتماعي Combination Algorithm of Social Engineering Anthology نويسنده: امين گلستاني[۲] با پوزش، بدليل تعهد چاپ در يكي از ژورنالها، فعلا از ارائه كل متن مقاله معذوريم چكيده همانطور كه سرعت رشد و توسعه ابزارهاي فناورانه بيشتر ميگردد طبيعتا اين فناوريها در زندگي بشر، نقش مهم و چشمگيرتري نيز ايفا ميكنند لذا مخربان و سوءاستفادهكنندگان فضاي سايبر ... ادامه مطلب »