--------------------------------------------------------------------------------------------- Optimizer of Information Technology & Communication ----------------------------------------------------------------------
امنیت، سرعت و دقت را از ما بخواهید

تکنولوژی EddyStone

تکنولوژی ادی استون Eddystone در واقع نسخه مقابل IBeacon اپل هست که از طرف گوگل در سال ۲۰۱۵ معرفی گردید . احتمالا وقتی که از موزه ها بازدید کرده اید متوجه نقش جذاب بلوتوث بیکن ها (Beacons) شده اید، دستگاه هایی که در قسمت های مختلف قرار گرفته اند و با نزدیک شدن به آن ها می توانید پیام صوتی آن را پخش کرده یا محتوای آن را روی تلفن همراه خود ببینید.

اما پیشرفت این تکنولوژی طی سال های اخیر همواره دوشادوش اینترنت اشیاء پیش رفته و بعید نیست که پیشرفت بسیاری حاصل نشده است. شاید بزرگ ترین نوآوری در این زمینه متعلق به تکنولوژی iBeacon اپل بود اما حالا گوگل هم قصد دارد با پروژه Eddystone وارد رقابت شود. البته پروژه Eddystone لزوما یک پروژه داخلی در گوگل نیست و دیگران نیز می توانند از آن بهره برند.

شرکت گوگل در تکنولوژی ادی استون Eddystone با عرضه امکانات و قابلیت های بیشتر علاوه بر ارسال UID – Eddystone-UID(مانند آی بیکن ) ، قابلیت ارسال URL  Eddystone-URL و  TLM  Eddystone-TLM  را نیز اضافه نمود .

بسیاری از کارکردهای ادی استون شبیه به کارکردهای آیبیکن است اما دارای قابلیت های توسعه یافته تری نسبت به آیبیکن است.

ادی استون تکنولوژی جدیدی است که امکانات وب فیزیکی را برای برنامه نویسان اندروید فعال کرده است. به دلیل جدید بودن این فن آوری امکانات ویژه و دانش بخصوصی برای راه اندازی آن می خواهد که ما در این برنامه آموزشی آن را به شما یاد خواهیم داد. ادی استون تکنولوژی است که بر اساس تکنولوژی مادر بیکن تولید شده است و در گوگل درونی سازی شده است. به سه روش مختلف می توان برای این تکنولوژی برنامه نوشت و از آن در موقعیت های جداگانه استفاده کرد. بهتر است بدانید که ادی استون از بلوتوث کم انرژی استفاده می کند و از ویرایش ۴.۴ به بعد اندروید بلوتوث کم انرژی و ادی استون به اندروید افزوده شده است.

ادی استون تکنولوژی جدیدی است که امکانات وب فیزیکی را برای برنامه نویسان اندروید فعال کرده است. به دلیل جدید بودن این فن آوری امکانات ویژه و دانش بخصوصی برای راه اندازی آن می خواهد که ما در این برنامه آموزشی آن را به شما یاد خواهیم داد.
ادی استون تکنولوژی است که بر اساس تکنولوژی مادر بیکن تولید شده است و در گوگل درونی سازی شده است. به سه روش مختلف می توان برای این تکنولوژی برنامه نوشت و از آن در موقعیت های جداگانه استفاده کرد. بهتر است بدانید که ادی استون از بلوتوث کم انرژی استفاده می کند و از ویرایش ۴.۴ به بعد اندروید بلوتوث کم انرژی و ادی استون به اندروید افزوده شده است.

یکی از راه های خواندن ادی استون آن است که اطلاعات ورودی و خروجی بلوتوث را بخوانیم و با تجزیه و تحلیل آن ها بیکن ها شناسایی کنیم. بسیاری از برنامه نویسان این روش را پیش گرفته اند و آن را می پسندند. چرا که تحرک بسیار زیادی به برنامه نویس می دهد و می تواند از آن بی نهایت استفاده کند. اما مشکل این است که کد نویسی طولانی و با دقتی می طلبد و اکثر برنامه ها به چنین امکاناتی نیاز ندارند.
از سوی دیگر گوگل نیز بر روی این پروژه انرژی زیادی گذاشته و امکانات زیادی با توجه به تکنولوژی ابری خود به ادی استون افزوده است. این پروژه دارای دو api جداگانه است. که با توجه به امکانات مورد نیاز برنامه شما می توانید از آن استفاده کنید.

ادی استون دارای سه نوع مختلف پروتکل است:

Eddystone-UID, Eddystone-URL, and Eddystone-TLM

یو ای دی دقیقا  شبیه به آیبیکن کار می کند: یک کد کوتاه را در فواصل زمانی منظم پخش می کند.

یو.آر.ال،  یک یوآرالی پخش می کند که توسط هر فردی که تلفن هوشمند را دارد_ چه اپلیکیشن بر روی دستگاهش نصب کرده باشد یانه_ قابل مشاهده است.

تی ال ام، داده هایی را درباره هر سنسور وصل شده و وضعیت خود بیکن، پخش می کند. بیانگر وضعیت سلامتی بیکن است. (مثلا عمر باتری)

همچنین یک نشانگر APIمجاورجدید را نیز ارائه شده است که این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم می کند که ارتباطBeaconبا منابع موجود در فضای ابری را برقرار کنند.
فرمت Beaconجدید تنها یک بخشی از آنچه که گوگل در ذهن دارد می باشد. Beaconها بدون چت با دستگاه های دیگر زیاد مفید نیستند، و بنابراین برنامه نویسان در Mountain Viewبا یک APIجدید کنار آمده اند تا بتوان برنامه های کاربردی طراحی کرد که بتوانند دستگاه های نزدیک را بیابند و با آنها ارتباط برقرار نمایند.

در مدل UID دستگاه بیکن تنها اقدام به ارسال یک ID منحصر به فرد میکند ، در این حالت گوشی هایی که این سیگنال آی دی را دریافت میکنند باید دارای اپلیکیشن مربوطه باشند ، تا برنامه به محض دریافت سیگنال آی دی ، واکنش مناسب را انجام دهد . (مانند نشان دادن یک محتوا ، تبلیغ و … ) .

همانطور که متوجه شدید ، لازمه این مدل ، نصب بودن اپلیکیشن مربوطه بر روی گوشی تلفن همراه کاربر است .

حال ، گوگل با گسترش این تکنولوژی و با معرفی Eddystone-URL ، این توانایی را در اختیار کاربران قرار داده تا به جای ارسال یک ID اقدام به ارسال یک آدرس وب سایت یا URL نمایند . مزیت این قابلیت در این است که کاربران دیگر احتیاجی به نصب برنامه های هر مکان ندارند ، بلکه تنها با روشن کردن بلوتوث گوشی خود می توانند لینک مطالب مرتبط را در نوتیفیکیشن بار دریافت نموده و با کلیک بر روی آن به صفحه وب سایت مربوطه بروند . این قابلیت ، دردسر ایجاد و نصب اپلیکیشن برای هر محل خاص (مانند پاساژ و مال ها ، موزه ها و گالری ها و …) را برطرف نموده و تنها نیاز به ایجاد یک وب سایت با محتوای مرتبط می باشد .

مدل سوم ارسال دیتا توسط بیکن ها که در تکنولوژی ادی استون Eddystone توسط گوگل معرفی شده است ، تکنولوژی Eddystone-TLM می باشد .

در این حالت بیکن اقدام به ارسال دیتای سنسور متصل به خود را میکند . مثلا یک بیکن دارای سنسور دما می باشد و این قابلیت در آن فعال می شود . بدین صورت در هر بار که اقدام به ارسال دیتا میکند ، دمای محیط را هم برای کاربران ارسال می کند .

این قابلیت می تواند در بسیاری از کسب و کارها مورد استفاده قرار گرفته و باعث اطلاع رسانی و آگاه سازی شود . (مثلا ارسال دمای یخچال نگه داری گوشت برای کاربران و صاحب کسب و کار ، جهت اطمینان از نگه داری در وضعیت مناسب و … ) .

پیشرفت دیگری که در این تکنولوژی وجود دارد ، ارائه آن برای هر دو پلتفرم اندروید و IOS هست . گوشی های آیفون با نصب مرورگر کروم و فعال کردن قابلیت nearby در تنظیمات آن می توانند از اطلاع رسانی های  Eddystone-URL در محیط مطلع شوند .

و گوشی های اندرویدی نیز علاوه امکان فعال سازی در مرورگر کروم ، می توانند در تنظیمات گوگل به گزینه nearby رفته و آن را فعال کنند ، بدین صورت از اطلاع رسانی ها باخبر شوند .

از آنجایی که تکنولوژی ادی استون و همینطور آیبیکن تکنولوژی های جدیدی به حساب می آیند، در چندسال آینده استفاده فراگیر آن ها را در اماکن عمومی ، خرید و گردشگری می توان انتظار داشت .

بدین منظور ایده پردازان از سال ۹۳ (۲۰۱۴) اقدام به واردات و انجام تحقیقات بر روی تکنولوژی آیبیکن و سپس ادی استون نموده است ،

نویسنده: دکتر امین گلستانی، مشاور و مدرس استراتژی های فناوری و امنیت اطلاعات

براي دانلود كاتالوگ ما كليك كنيد
**** ورود شما را به اين سايت علمي آموزشي خوش آمد مي گوييم و منتظر نقطه نظرات ارزشمند شما هستيم ****    
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect. برو به بالا